Ongedierte

Ongedierte


Uiteraard zijn wij er in gespecialiseerd u af t helpen van alle soorten ongedierte, geuren of het voorkomen hiervan. Hieronder vind u een aantal van onze specialisme.

Muizen

Heeft u last van muizen.

U hoort geritsel boven het plafond, vind keuteltjes in een hoekje, ziet aangeklaagde materialen in de voorraadkast?

Dan heeft u (vermoedelijk) last van muizen.

In Nederland komen veel verschillende soorten muizen voor afhankelijk van regio, omgeving en situatie. 

De meest voorkomende muis is de welbekende huismuis (Mus Musculus). 

Deze muis word circa 10 centimeter groot maar door zijn flexibele skelet kan hij zich door gaatjes van maar liefst een halve centimeter wringen. 

De huismuis eet het liefst granen en noten maar wanneer deze niet voor handen zijn zal hij zich snel aanpassen en alles eten wat voor hem een voedselbron kan zijn. 

De huismuis en alle andere muizensoorten die overlast in woningen kunnen veroorzaken zijn zeer hinderlijk voor uw woongenot en tevens zijn muizen zeer onhygiënisch, kunnen zij ziektes met zich meedragen en veel schade aanrichten door hun natuurlijk knaaggedrag.

Ongediertebestrijding De Betuwe is gespecialiseerd in het bestrijden maar ook voorkomen van alle soorten muizen die in de Nederlandse huizen voorkomen. Omdat wij ons dagelijks bezig houden met het leefgedrag, verplaatsing en voorplanting van muizen die overlast geven in -en om huizen hebben wij de beste technieken om deze problemen voor u op te lossen maar ook om deze in de toekomst voor u te voorkomen. 

Heeft u last van muizen? Neem dan snel contact op met Ongediertebestrijding De Betuwe.

Feitje: Wist u al dat er zo’n 13 verschillende soorten muizen zijn en dat muizen na de mens het meest voorkomende zoogdier is?

Ratten

Waar veel mensen al een angst voor muizen hebben en deze al vies en onhygiënisch vinden is dat bij ratten nog een stap erger. 

Ratten zijn echte cultuurvolgers, waar er mensen zijn, zijn er ratten. In Nederland hebben we vier soorten ratten. De woelrat, de muskusrat, de bruine -en de zwarte rat. De bruine -en de zwarte rat geven om -maar ook in gebouwen het meeste hinder waarvan de zwarte rat het meeste voorkomt onder de rivieren. 

De bruine rat kan circa 30 centimeter lang worden exclusief zijn staart. Zijn gewicht kan variëren van 150 tot 500 gram en zijn staart is korter dan zijn lijf.

De bruine rat komt het meest voor in riolen, bij slootkanten, vuilnisbelten en andere vochtige waterrijke gebieden voorzien van mogelijk voedsel en schuilgelegenheid. 

Bij overlast van ratten denkt u vaak aan knaagschade of de schade die word aangericht door het graven maar niet alleen dergelijk knaag -en graafschade geven grote hinder bij last van ratten maar zij zijn ook zeer onhygiënisch, los van het feit dat zij overal urineren en dit grote stankoverlast kan geven dragen zij ook ernstige infecties en ziektes met zich mee zoals het hantavirus en de ziekte van Weil. 

Bij (vermoedelijke) overlast van ratten is het dan ook noodzaak snel aan de bel te trekken en een gespecialiseerd bestrijder in te schakelen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen en zo mogelijk in de toekomst zien te voorkomen.

Ongediertebestrijding De Betuwe is gespecialiseerd in de bestrijding van ratten in -en om gebouwen en naast het bestrijden van de ratten kunnen wij ook adviseren in de voorkoming van dergelijke problemen in de toekomst door bijvoorbeeld het uitvoeren van weringswerkzaamheden en habitatmanagement. 

Het u last van ratten? Bel vandaag nog naar Ongediertebestrijding De Betuwe.

Weetje: Zoals verteld zijn ratten echte cultuurvolgers. Waar mensen zijn, zijn ook ratten maar dit geld in sommige gevallen ook andersom, waar geen mensen zijn, zijn ook geen ratten. Zo is jaren na de kernramp in Tsernobyl bijna de gehele natuur, flora en fauna hersteld, kunnen dieren hier weer gezond leven maar ontbreekt van ratten nog ieder spoor.
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Wespen

In de wespenbestrijding die wij uitvoeren kunnen meerdere insecten worden opgenomen. Dit zijn veelal wespen, bijen, de hoornaar e.d.Bij bijen wordt altijd eerst gekeken of we de bijen levend kunnen vangen. De bijen worden dan in dat geval overgedragen aan een imker in de buurt van de bestrijding.

Als u hinder ondervind van het nest of u verwacht dit door de groei van het nest probeer het niet zelf maar neem contact op met een ervaren wespenbestrijder, zelf een wespennest bestrijden kan zeer gevaarlijk zijn. Een goede ongedierte bestrijder gebruikt voor de wespenbestrijding beschermende kleding.Wespen, bijen en de hoornaar kunnen bij of in uw woning zorgen voor veel overlast. Ook kunnen ze zorgen voor gevaar indien u een allergie heeft voor een wespensteek of bijensteek. Ongediertebestrijding De Betuwe geeft u graag advies over hoe wij dit probleem voor u op kunnen lossen zowel in bestrijding als in preventieve maatregelen om nesteling van wespen, bijen en de hoornaar te voorkomen.

Vliegen

Voor niemand onbekend, overlast van vliegen. Vaak word dit in de volksmond wel een bromvlieg of een strontvlieg genoemd maar naar deze vliegen, kamervliegen en vleesvliegen zijn er vele soorten vliegen die voor veel overlast kunnen zorgen.

Overlast van vliegen kan niet alleen het woonplezier bederven maar zij zijn ook zeer onhygiënisch

en kunnen door het overbrengen van bacteriën ook veel schade toebrengen aan producten en voorraden.

Een vlieg, afhankelijk van zijn soort kan 600 tot wel 2000 eitjes produceren welke een relatief geringe tijd nodig hebben om uit te komen. Zo kan een matige last van vliegen al snel uitgroeien tot een ware vliegenplaag.

Noodzaak is dan ook om bij overlast van vliegen een professionele bestrijder in te schakelen die samen met u kan kijken naar de oorsprong van de overlast, het bestrijden hiervan en vervolgens door preventiemaatregelen een eventuele nieuwe overlast van vliegen te voorkomen.

Heeft u last van vliegen?

Bel vandaag nog met Ongediertebestrijding De Betuwe.

Weetje: Wist u dat bij een plaag van (overwinterende) vliegen in uw huis zij niet u lastig kwamen vallen maar praktisch alleen de weg naar buiten zochten?
image/svg+xml Openclipart Flea 2006-11-18T17:21:01 a human flea stated as public domain at http://www.ase.org.uk/ https://openclipart.org/detail/1526/flea-by-johnny_automatic johnny_automatic animal externalsource flea human flea insect

Vlooien

Uw kat of hond die verdacht veel aan het krabben is, zelf het gevoel gestoken te worden op uw benen of komt u kleine diertjes tegen op de vacht van uw huisdier of in uw stoffen meubels? 

Dan heeft u vermoedelijk last van vlooien en dan is een inspectie van een professionele ongediertebestrijder zeker een aanrader. Ongediertebestrijding De Heuvelrug kan voorzien in een dergelijke inspectie en bij het constateren van de daadwerkelijke overlast van vlooien ook onmiddellijk overgaan tot het bestrijden van deze overlast. 

Er zijn verschillende soorten vlooien die voorkomen in Nederland maar de vlo die de meeste overlast veroorzaakt in huizen, voor u en voor uw huisdieren is toch wel de kattenvlo. 

De mattenvlo legt haar eieren, circa 20 per dag en enkele duizenden gedurende haar hele leven op tapijten, onbelopen delen in huis, tussen uw meubels en plinten. De eitjes komen op gegeven moment uit door de trillingen, welke worden veroorzaakt door zijn gastheer -of vrouw. 

De ontwikkelingscyclus hangt geheel af van de leefomgeving, temperatuur en voedselaanbod maar u zult begrijpen dat als deze aanwezig is de overlast tot een ware plaag kan uitgroeien. 

Heeft u last van vlooien, bel dan vandaag nog met Ongediertebestrijding De Betuwe. 

Dan komen wij met spoed bij u langs, inspecteren, inventariseren en bestrijden uw probleem. 

Weetje: Wist u dat een vlo van uw bloed niet kan leven? Zij kunnen een proefbeet maken welke u wel degelijk kan voelen maar zij zijn van uw bloed niet in staat zich voort te planten, hier hebben zij bijvoorbeeld een hond of kat voor nodig als gastheer. 

Zilvervisjes

U heeft last van zilvervisjes?

Zilvervisjes en papiervisjes worden vaak met elkaar verward,

erg begrijpelijk maar toch zijn ondanks je veel last kan hebben van beide beestjes dit twee compleet verschillende diertjes.

Een zilvervisje zit het liefst in de wat koudere -en vochtige ruimtes waar zij zich kunnen voeden met schimmels en diversen. Zij zijn vooral in de nacht actief en houden zich vooral schuil achter plinten, kleine ruimtes, naden en kieren waar zij zich ook voortplanten. Zij leggen tot wel 200 eitjes per keer waardoor matige last al snel kan uitlopen tot ware overlast. 

Het papiervisje zit graag in droge en warmere ruimtes en voeden zich met cellulosehoudende producten zoals boeken, schilderijen, foto’s en diversen. 

In beide gevallen kan Ongediertebestrijding De Betuwe u helpen met het bestrijden van deze overlast maar naast het bestrijden van het papier -of zilvervisje zijn wij ook gespecialiseerd in het voorzien van de juiste informatie, tips en advies om de overlast van zilvervisjes of papiervisjes in de toekomst te kunnen voorkomen. 

Motten

Heeft u overlast van motten in uw keuken of in uw kleding?

Ongediertebestrijding De Betuwe is gespecialiseerd in het bestrijden -en voorkomen van de overlast van alle soorten motten in uw huis of bedrijf.

Er zijn veel soorten motten die voor overlast kunnen zorgen, de meest voorkomende zijn de volgende mottensoorten.

Meelmot

De larven hebben een groene of roze gloed en ze hebben een bruine kop. De larven eten vrijwel alleen meel of bloem. Na 2 tot 4 maanden ontwikkelen ze zich tot een volwaardige mot. De mot is ongeveer 8mm lang en de vleugeltjes zijn 1,5 tot 2 cm breed en hebben een grijs zigzag-patroon.

Cacaomot

De larven van de cacaomot zijn wit met een gele of rode tint. Ze eten vooral noten, granen, gedroogd fruit of oliezaden. Na ruim een maand kruipen ze vaak omhoog om zich te verpoppen. Als ze verpopt zijn dan overleven ze zonder voedsel en zijn ongeveer even groot als de meelmot. De vleugels zijn grijsbruin en hebben lichtere en donkere stroken.

Vruchtmot

De larven zijn geelwit van kleur en hebben een bruine kop. Het zijn gek op noten, gedroogd fruit en mais. Bij wat hogere temperaturen ontpoppen ze zich na ruim een maand tot een mot. Maar als de temperatuur lager is of ze krijgen minder voedingsstoffen binnen, dan kan dit ook veel langer duren. Nadat ze zich hebben ontpopt zijn ze 1 tot 2cm lang en hebben de vleugeltjes een spanwijdte van 1,5 tot 2cm. Maar bij de vruchtmot zijn de vleugeltjes roodbruin van kleur, waarbij het eerste deel wat lichter van kleur is.

De vrouwtjesmotten leggen vaak zo'n 100 tot 200 eitjes per keer en doen dit ongeveer 4 keer per jaar. 

Een uitzondering op de voortplanting is de kledingmot. Hiervan legt het vrouwtje zo’n 50 tot 100 eitjes, deze eitjes legt zij het liefst op een plek waar dierlijk materiaal voorkomt. Binnenshuis moet u denken aan opgezette dieren, wollen kleding, leer of bont. De larven leven van dit materiaal en ontpopt zich na circa 3 maanden. 

Met de juiste omstandigheden kan matige last van motten dus snel uitgroeien tot een ware overlast van motten.
image/svg+xml

Kakkerlakken

Als u wel eens in een warm ver land geweest bent kent u het wel.

Kakkerlakken en de mate waarin deze over overlast kunnen zorgen.

Maar ook in Nederland komen ze veelvuldiger voor dan veel mensen weet van hebben.

Er zijn veel verschillende soorten kakkerlakken die voorkomen en tot last zijn in bijvoorbeeld restaurant, bakkerijen, ziekenhuizen, voedselverwerkende bedrijven, tropische zwembaden en dierentuinen maar de meest voorkomende kakkerlak in Nederland is de duitse kakkerlak.

Bestrijden van kakkerlakken is ingewikkeld en dus noodzakelijk dit te laten doen door een professionele ongediertebestrijder. Zodra de eerste kakkerlak word gezien is er vaak al spraak van een ware plaag omdat zij zich zeer goed schuil kunnen houden en naast het bestrijden van de overlast van kakkerlakken is het belangrijk om het klimaat en leefomgeving zo aan te passen dat zij niks meer te zoeken hebben in uw huis of bedrijf.
image/svg+xml

Bedwants

De bedwants dankt zijn naam aan zijn favoriete schuilgelegenheid. Omdat het diertje zich alleen kan voeden met bloed houdt hij zich het liefst schuil in de buurt van zijn voedingsbron. Waar u ’s nachts slaapt zodat hij zichzelf onverstoord kan voeden met uw bloed. 

De bedwants is erg klein en houdt zich overdag schuil in de kleinste naden, kieren, tussenstopcontacten, naden van het matras, achter schilderijen en veel andere kieren waar u nooit bij stil zal staan.

Na zijn voeding kan de bedwants zich weer voortplanten en doet dit door op zijn schuilplaats 5 tot 10 eitjes te leggen, hier begint het proces weer van voren af aan en zodoende kan een bedwants in relatief korte tijd een ernstige overlast veroorzaken.

Waar veel bedrijven een globale bestrijding uitvoeren die vaak niet goed gaan omdat wanneer met één eitje mist de plaag weer opnieuw zal uitbreiden. 

Wij kennen de kleinste plekken en weten precies waar we moeten kijken, houden de opkomende resistentie van toegestane middelen nauwlettend in de gaten en kunnen zelfs voorzien in stoombehandeling van uw bed en matras.

Houtworm

Houtworm is eigelijk een verzamelnaam voor vele soorten insecten die schade kunnen aanrichten aan uw meubels, woning of bedrijf. 

Heeft u (vermoedelijk) overlast van Houtworm, dan is het raadzaam een professioneel bedrijf in de schakelen wat kan vaststellen of dit het geval is en over kan gaan op bestrijding van de houtworm.

Ongediertebestrijding De Betuwe is gespecialiseerd in de inspectie, constatering, inventarisatie en bestrijding van houtworm en boktor en zal grondig tewerk gaan om u 10 jaar lang de garantie te geven, houtworm vrij te zijn.

Heeft u vermoedelijk last van houtworm, bel dan vandaag nog met Ongediertebestrijding De Betuwe en wij komen vrijblijvend bij u langs.

Uiterlijk 

Houtwormen zijn er in vele soorten. De meest voorkomende is de gewone houtworm. Het kevertje van de gewone houtworm wordt slechts 3 tot 4 millimeter lang, maar is één van de beruchtste en schadelijkste soorten uit de familie klopkevers. De dekschilden zijn zeer fijn behaard, bruin van kleur en hebben vele rijen kleine putjes die op groeven lijken. Het halsschild is erg groot en beschermt de kop, die meer onder het halsschild is geplaatst dan voor het halsschild, bovenop is een punt-achtige knobbel aanwezig.

Schade

De schade die de gewone houtwormkever kan aanrichten is enorm, en hangt af van een aantal factoren. De kevers leven alleen in kurkdroog hout, en niet in hout van levende of dode bomen in de natuur, wat te vochtig is. De kever wordt hierom ook wel een drooghoutboorder genoemd, net als andere soorten insecten die in droog hout boren, ongeacht de verwantschap. Bewerkt hout is niet geschikt voor de larven, die daarom massaal afkomen op spanten en onbewerkte meubels en kunstvoorwerpen in huizen. Houten beeldsculpturen vallen nog wel eens ten prooi.

Voortplanting

Een andere factor is de voortplanting; de vrouwtjes leggen 20 tot 40 eitjes, de larven graven onregelmatige, lange gangen en hebben twee tot drie jaar nodig om zich te ontwikkelen. Ook is de kever niet kieskeurig, veel soorten boktorren eten als larve loofhout of naaldhout, de gewone houtwormkever lust het allebei. De larve is wit, heeft een gekromd lichaam en wordt ongeveer 6 millimeter lang voor de verpopping plaatsvindt. Het zaagsel, dat boormeel wordt genoemd, is licht van kleur, korrelig van structuur en bevat sigaar-achtige deeltjes. Pas als de larven zijn ontwikkeld en verpopt in het hout komt de kever enige tijd later tevoorschijn door eerst het boorsel uit de gang te schuiven en vervolgens uit te vliegen. De uitvliegopening is 1 tot 2 millimeter, en is hieraan te herkennen, alle andere bekendere kevers hebben openingen van minstens 2 mm.

Klopkever

De gewone houtwormkever is een cultuurvolger die wereldwijd voorkomt; van Europa en Azië tot Noord-Amerika en Australië. De soort lijkt op de bonte klopkever, maar mist de vlekkerige patronen van de laatste soort die bijna twee keer zo lang wordt. Beide soorten behoren tot de klopkevers, een groep kevers waarvan de seksen elkaar lokken door met hun kop en halsschild tegen het hout te tikken, wat een voor mensen hoorbaar geklop tot gevolg heeft.  

Alle diensten die u nodig hebt,
op één locatie.

We bieden een breed scala aan diensten om aan alle soorten behoeften te voldoen.
Wanneer u op onderstaande link klikt kunt u gelijk contact met ons opnemen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken.
Contact

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wij helpen u!

Wij willen precies weten waar u behoefte aan heeft, zodat wij u de optimale oplossing kunnen bieden. Laat ons weten wat u wilt en wij zullen ons uiterste best doen om u van dienst te zijn. 
Contact opnemen
Share by: